Annons

Annons

Duka upp till fest med nya Matmagasinet!

Det kanske fortfarande känns långt till våren och alla dess fester. Men med nya numret av Matmagasinet är du redo!

Med våren kommer så mycket – första middagen på balkongen eller altanen, den första picknicken, primörerna, de stora festerna…

I Matmagasinet nr 5 har vi samlat allt det godaste för vårens små och stora mål- och högtider. Här hittar du inte minst bufféer som alla klarar av att servera. Alla recept är enkla och går lätt att förbereda, från fördrink via härliga pajer, sallader och kallskurna kötträtter till något gott till kaffet. Som  Servera gärna någon eller några av våra goda tårtor efteråt; som Mauds hallonglasstårta eller en läcker chokladmarängtårta med massor av jordgubbar. Mums!

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Du som hellre vill servera något litet och lyxigt till kaffet ska ta en närmare titt på vår macaronskola. Där lär du dig allt du behöver veta om de franska små bakverken; hur du får den perfekta, möra och luftiga konsistensen, hur du gräddar dem till perfektion och hur du får till otroligt mycket smak på de olika fyllningarna. Vi garanterar succé.

Den bästa picknickmaten är den enkla, men kanske med en liten tvist. Gör till exempel fina wraps med kyckling och mango chutney, picknick-carpaccio och vit chokladpannacotta. Ska du i stället bjuda på middag hemma, rekommenderar vi att du provar att baka in fläskfilé i frasig smördeg.

Dags att dra ner på köttet? Maud bjuder på en vegetarisk – ja faktiskt vegansk – mycket läcker trerätters med bland annat lättlagad vegoburgare med en mustig tomat- och paprikasås, och en naggande god raw food-bakelse till dessert. Fler vegetariska rätter finns också precis som vanligt bland all vår vardagsmat. Och är du istället sugen på fisk ska du ta en titt på Jamie Olivers rätter från hans nya kokbok Supermat för familjen.

Smaklig måltid önskar redaktionen!

Läs mer:

Vinn boken Älska chili!

 

(20)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar