Annons

Annons

Dippa i röd hummus och mild blomkålsröra

Här kommer den milda hummusen i en lite piggare skepnad. Anpassa styrkan med mängden chili efter egen smak.

Recept: Jens Linder
Foto: Stefan Wettainen

Röd hummus

G L
4 portioner
Tid: 5 minuter

1 burk kikärter, 400 g
1 tsk pressad citron
1 msk olivolja
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk paprikapulver
½ tsk chiliflakes
1–2 krm salt

Annons

Gör så här
1. Häll av spadet från kikärterna och spara det. Mixa kikärterna i matberedare och tillsätt de övriga ingredienserna med ½ dl av spadet. Smaka av med kryddorna.
2. Lägg upp hummusen i en skål. Dekorera också gärna med svarta oliver och olivolja.

Blomkålsröra

G L
4 portioner
Tid: 20 minuter

1 blomkålshuvud
1 liter vatten + ½ tsk salt
½ tsk salt
½ tsk finhackad vitlök
½ tsk pressad citron
1 krm malda korianderfrön
1 dl olivolja
garnering
svarta oliver
persilja

Gör så här
1. Dela blomkålshuvudet, skär bort roten och dela resten i små buketter. Koka buketterna i saltat vatten 7–8 minuter. Låt svalna.
2. Mixa blomkålen tillsammans med salt, vitlök, citron och malda korianderfrön någorlunda slätt. Häll i olivoljan och rör om med sked. Smaka av. Servera kall.

Annan god plockmat

Baconlindade dadlar

Rostade paprika- och chorizosnittar

Godaste snittarna till festen

 

Läs också

(10)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar