Recept på marängglasstårta med Nutella
G
1 tårta, ca 10 bitar
Tid: 30 minuter + minst 4 timmar i frys
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
2 marängbottnar
ca 200 g Nutella, + lite extra att ringla över som garnering
Tillbehör
ev färska eller frysta bär
Blogg-tips! Följ TV-kocken och Matmagasinets chefredaktör Maud Onnermark här
Gör så här
1. Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
2. Använd en form som är precis så stor i diameter så att den rymmer en marängbotten. Lägg den ena bottnen i formen och krossa den andra.
3. Vänd varsamt ihop de vispade gulorna och vitorna, grädden och den krossade marängen.
4. Värm Nutellan något i mikron, så den blir lite rinnig. Ringla ner den så att det blir snygga ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen. Avsluta med att ringla över Nutella på toppen.
5. Frys tårtan minst 4 timmar före servering, gärna över natten. Ta fram tårtan en stund före servering. Servera gärna med bär till.
Fynda smarta köksprylar i vår shop!

Gå till shoppen

Gå till shoppen
Du gillar säkert också
Snabb Nutellaglass på 2 ingredienser
Nutellafyllda småkakor med bara 3 ingredienser