Annons

Annons

Frasiga crêpes med apelsingrit

Prova dessa matiga crêpes som kan fyllas med massor av olika röror och grönsaker!

Foto: Linus Hallgren

Recept: MAximillian Lundin. Foto: Linus Hallgren

Crêpes med majs- och apelsingrit

L
4 portioner
Tid: 1 timme + minst 8 timmar till blötläggning

250 g hel dinkel
250 g helt bovete
½ tsk salt
kokosolja till stekning

Majs- och apelsingrit
1 apelsin, ekologisk
1 citron, ekologisk
500 g majskorn
1 tsk senapsfrön
2 dl vatten
½ tsk rosmarin
salt och nymald svartpeppar

Annons

Fyllning
300 g vitkål
200 g bladspenat
salt och nymald svartpeppar

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Blötlägg dinkel och bovete var för sig i dubbel mängd vatten i minst 8 timmar. Häll av vattnet från dinkel-
kornen, men sila av och spara vattnet från bovetekornen.
2. Mixa dinkel- och bovetekornen i en Vitamix eller annan kraftfull kannmixer (en matberedare är inte tillräckligt kraftfull). Vispa i vattnet från bovetet, lite i taget, tills smeten har samma tjocklek som en pannkakssmet. Salta efter smak.
3. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek crêpes av smeten på hög värme, cirka 1 minut på varje sida. Lägg på hög på ett fat och håll varmt.
4. Majs- och apelsingrit: Skala zesten från apelsin och citron med en potatisskalare. Pressa saften. Lägg allt i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Mixa med mixerstav till en grov massa. Smaksätt med salt och peppar.
5. Finstrimla vitkål och bryt spenaten i mindre bitar. Fräs i olja i stekpanna någon minut.
6. Lägg fyllning i mitten på crêpesen och vik ihop till ett kvadratiskt paket. Dela det tvärsöver till trekanter. Servera med majs- och apelsingriten vid sidan om.

Fler veganska recept:

Palsternackspasta med tomatsås

Linssallad

Rice’n’bean burger med sötpotatispuré och valnötspesto

Polentapudding med chiavinägrett

Provensalsk gryta med svart tomatris och cashewdipp

Läckra kikärtspannkakor

Läs intervjun med Maximillian Lundin:

Därför blev jag vegan

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar