Annons

Annons

Citronfromage med lakritsgrädde

Citronfromage är en perfekt avslutning på en god middag. Den är söt, syrlig, fet och luftig på samma gång. Den tar inte lång tid att laga, men observera att den måste stå i kyl minst 4 timmar före servering.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Citronfromage med lakritsskum

G
4 portioner
Tid: 30 minuter

3 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl strösocker
3 ägg
2 citroner
2 dl vispgrädde L

Lakritsskum
1 dl vispgrädde L
¾ tsk lakritspulver + extra till garnering

Annons

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med kallt vatten minst 5 minuter.
2. Halvera vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna och blanda dem med sockret. Vispa vaniljsockret med ägg och finrivet skal av 1 citron tills det är luftigt och sockret smält.
3. Pressa saften ur båda citronerna och värm den försiktigt i en liten gryta. Den ska inte koka utan bara bli varm. Ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften. Häll ner citronsaften i en fin stråle i äggvispet medan du vispar.
4. Vispa grädden till ett lätt skum och vänd ner den i citronäggmassan. Fördela i glas och täck med plastfilm och låt dem stå i kylskåp minst 4 timmar.
5. Lakritsskum: Blanda grädde och lakritspulver i en skål och vispa till ett lätt skum. Det ska inte vara fast utan lätt och krämigt.
6. Ta ut citronfromagen ur kylskåpet några minuter innan den ska serveras och toppa med lakritsskummet. Pudra över lite extra lakritspulver.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler goda recept med lakrits:

Saftig citronkaka med saltlakrits

Prova spröda cookies med tranbär och lakrits

Fantastisk fredagsdrink med lakrits, hallon och tranbär

 

(30)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar