Annons

Annons

Choripan

Choripan är helt enkelt korv i bröd, som man serverar medan man grillar sin ”asado” (BBQ) i Latinamerika. Vi har använt salsiccia, som är en färsk korv gjord på griskött, chili och fänkål. I detta recept serveras den med romescosås. Man kan naturligtvis grilla vilken korv man vill, som t ex grillkorv, chorizo eller kabanoss. Romescosåsen ger en härligt mustig smak med sting.

Korv i bröd med romanescosås

Foto: Carin Pålsson

Choripan

10 portioner
Tid: 30 minuter

salsiccia eller annan korv
korvbröd

Tillbehör
romescosås
ev surkål
ev rostad lök

Gör så här
1. Grilla korvarna först, så har gästerna något att mumsa på medan man förbereder den stora grillen. Lägg på bröden mot slutet så att de också får lite värme.
2. Servera med romescosås. Eventuellt kan du bottna bröden med surkål och strö lite rostad lök över romescosåsen på korvarna.

Recept: Linda Letelier Hansson

Annons

Läs också: Romescosås 

Romanescosås gjord på grillade grönsaker och rostad mandel.

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar