Annons

Annons

Chokladfondant

En varm chokladdessert med fast skal och rinnande inre – underbart! Fondanten kan stjälpas upp på fatet eller serveras direkt ur sin form.

Foto: Carin Pålsson

Recept: Lill Spenninge. Foto: Carin Pålsson

Chokladfondant

L
6 portioner
Tid: 25 minuter + ca 7 minuter i ugn

150 g mörk choklad L
150 g smör, mjukt L
3 msk strösocker
3 äggulor
3 hela ägg
3 msk vetemjöl

Tillbehör
florsocker
citrussallad på skinnfria apelsinklyftor och hallon

Annons

Gör så här
1.
 Smörj sex cocotteformar à ca 1½ dl väl. Eventuellt behövs ett tillklippt bakpapper i botten. Stora muffinsformar i en muffinsplåt går också bra.
2. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Låt svalna lite.
3. Vispa smör och socker mjukt med elvisp.
4. Vispa först ner en äggula i taget under vispning. Fortsätt med de hela äggen. Vispa ner mjölet och chokladen. Se till att allt blir väl blandat.
5. Fördela smeten i formarna. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara i kylen.
6. Sätt ugnen på 200°. Ta fram formarna och låt dem bli rumstempererade. Grädda på galler i nedre delen av ugnen tills kanterna blivit fasta men mitten fortfarande är lös, 7–10 minuter. Ju tjockare formar, desto längre gräddningstid.
7. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett eller servera direkt i formarna. Pudra över med florsocker och servera med citrussallad med hallon.

Laga hela helgmenyn!

Focaccia

Gilla Matmagasinet på Facebook

Morotstzatziki

Pocherad rödtungsfilé i vitvinssås med lime och gräslök

Stomp på jordärtskocka med rostad hasselnöt och citron

Ångad kål

Kryddigt knäckebröd till ostbrickan

Chokladfondant

 

(27)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar