Annons

Annons

Chimichurri

Chimichurri är en argentinsk persiljesås. Passar perfekt till grillat kött, kyckling och fisk. Kan också användas som marinad när man grillar. Chimichurrin håller sig cirka en vecka i kylen.

Chimichurri

Bild: Carin Pålsson

Chimichurri

GL

10 portioner
Tid: 10 minuter

1 liten grön paprika
3 vitlöksklyftor
1 stort knippe färsk persilja
1 liten schalottenlök
1 färsk chili eller ½ tsk chiliflakes
2 msk vitvinsvinäger
½ pressad citron
½ tsk spiskummin
1 dl mild olivolja
1 dl rapsolja
salt

Annons

Gör så här
1. Kärna ur paprikan, skala vitlöksklyftorna och lägg det i en mixer eller matberedare med övriga ingredienser.
2. Mixa, smaka av med salt och om det behövs mer syra eller kryddor och tillsätt eventuellt mer olja för en rinnande konsistens.

Recept: Linda Letelier Hansson

Missa inte: Romescosås

(36)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar