Annons

Annons

Mättande bulgursallad med grönkål och ädelost

Bulgur på julbordet? Ja, självklart! Salladen är ett bra vegetariskt alternativ på julbordet och den passar också fint till julskinka, rökt kött eller stekt eller rökt lax.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Bulgursallad med grönkål och ädelost

8 portioner
Tid: 20 minuter

3 dl hel bulgur
4½ dl vatten
½ påse urkärnade katrinplommon
1 dl vinglögg
2 äpplen
pressad saft av 1 citron
1 rödlök
1 msk olja
150 g grönkål
1 bit ädelost, 140 g
salt och peppar

Annons

Gör så här
1. Koka upp vattnet och häll i bulguren. Koka cirka 10 minuter på svag värme. Halvera katrinplommonen och koka dem 5–10 minuter i glöggen.
2. Tärna äpplena och blanda dem med pressad citron.
3. Klyfta rödlöken och fräs den i oljan några minuter.
4. Skär bort de grova nerverna på grönkålen. Skölj och torka den. Finhacka bladen, gärna i matberedare. Låt dem fräsa med löken några minuter. Blanda ner bulguren, äpplena med citronsaften och plommonen med glöggen och till sist ädelosten i små bitar. Smaka av med salt och peppar. Servera varm, ljummen eller kall.

Gilla Matmagasinet på Facebook

 

Fler goda kålsallader:

Rödkålssallad

Grönkålssallad med äpplen och bönor

Glöggkokt rödkål

 

(37)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar