Annons

Annons

Budapestrulle med choklad

Frasig nötmaräng med frisk bärfyllning – mums!

Budapestrulle med choklad

En lyxig kalasrulle fylld med grädde och bär. Foto: Pontus Ferneman

Budapestrulle med choklad

 ca 10 bitar
Tid: 40 minuter

5 äggvitor
3 dl strösocker
125 g fint hackade hasselnötter
1 dl vetemjöl
1½ msk kakao

 Fyllning
3 dl vispgrädde
¾ msk marsánpulver (för kallrörd sås)
ca 200 g färska bär, t ex blåbär och jordgubbar

Garnering
30–50 g mörk choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite efter hand, under vispning.

Annons

Fortsätt vispa till en blank och styv maräng.
2. Blanda nötterna med vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ner detta i marängsmeten. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30×40 cm.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt loss papperet som tårtan gräddats på.
4. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med marsánpulvret, ej alltför hårt. Bred grädden på bottnen. Strö på blåbär och jordgubbar delade i bitar. Rulla samman.
5. Garnering: Hacka och smält chokladen och ringla över budapestrullen.

Recept: Boel Ottmer

(25)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar