Annons

Annons

Bruschetta med vit bönkräm och dill

Den goda bönkrämen går utmärkt att använda som dipp till grönsaksstavar om man vill skippa brödet. 

Bruschetta med vit bönkräm och dill

Bild: IBL Bildbyrå

Bruschetta med vit bönkräm och dill

L

6 bruschettor
Tid: 15 minuter

Bönkräm
1 burk vita bönor, 400 g
skal och saft från en citron
½ dl olivolja
1 tsk fänkålsfrön
1 knippe dill

Servering
8 skivor italiensk salami
6 skivor durumbröd
1 knippe vattenkrasse

Gör så här
1. Bönkräm: Häll av vattnet från bönorna och skölj av dem i kallt vatten, låt rinna av. Mixa dem med en stavmixer.
2. Skölj och borsta citronen väl och riv skalet fint. Blanda ner citronskal och -saft, olivolja och fänkålsfrön i bönmassan. Mixa tills den är jämn och fin. Hacka dillen och rör ner i bönkrämen.
3. Servering: Stek salamiskivorna i en torr stekpanna 2–3 minuter på varje sida tills de är spröda.
4. Rosta brödskivorna i en torr panna tills de har fått fin färg på bägge sidor. Bred bönkräm på varje brödskiva. Riv salamiskivorna i mindre bitar och fördela dem över bröden. Strö över vattenkrasse och servera.

Recept: Bettina Hastoft

Annons

Missa inte: Långtidsjäst durumbröd

Bruschetta med långtidsjäst durumbröd

(14)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar