Annons

Annons

Bruschetta med rökt laxröra

Laxröran kan blandas ihop i god tid före. När det är dags för servering är det bara att duka upp munsbitarna. Härliga att avnjuta med ett glas rosé i solen.

Bruschetta med rökt laxröra

Bild: IBL Bildbyrå

Bruschetta med rökt laxröra

L

6 bruschettor
Tid: 15 minuter

Räkröra
200 g varmrökt lax
100 g naturell färskost, t ex philadelphiaost l
1 tsk stött rosépeppar
1 lime
1 knippe gräslök

Servering
6 skivor durumbröd

Gör så här
1. Laxröra: Avlägsna skinnet ifrån laxen och dela köttet i mindre bitar med fingrarna. Rör ihop laxbitarna med ost och krydda med rosépeppar. Skölj och tvätta limen väl och finriv skalet, pressa ur saften. Smaka av laxröran med limeskal och -saft. Finklipp gräslöken och blanda ner den.
2. Servering: Rosta brödskivorna och fördela laxröran på alla skivor och servera.

• Vill du ha mer smak på laxröran, använd färskost med vitlökssmak.

Recept: Bettina Hastoft

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Missa inte: Bruschetta med kronärtstapenade och parmaskinka

Brushcetta med kronärtstapenade och parmaskinka

Bild: IBL Bildbyrå

(32)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar