Annons

Annons

Bruschetta med kronärtstapenade och parmaskinka

Den syrliga kronärtskockan och parmaskinkan gör sig utmärkt tillsammans. Gott att servera till en läskande sommardrink.

Brushcetta med kronärtstapenade och parmaskinka

Bild: IBL Bildbyrå

Bruschetta med kronärtstapenade och parmaskinka

L

6 bruschettor
Tid: 20 minuter

Kronärtstapenade
1 burk kronärtskockshjärtan
1 knippe basilika
1 stor vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt
nymald svartpeppar

Servering
6 skivor durumbröd
6 skivor parmaskinka

Gör så här
1. Kronärtstapenade: Häll av vattnet och spola av kronärtskockshjärtana och låt rinna av. Mixa kronärtskockshjärtana med en stavmixer. Nyp av basilikabladen från stjälken och hacka dem grovt. Lägg i de hackade basilikabladen, vitlök, olja och balsamvinäger och mixa ytterligare tills kronärtskocksröran har fått en jämn konsistens. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
2. Servering: Rosta brödet i en torr panna. Bred skivorna med kronärtskockstapenaden och lägg en skiva parmaskinka på varje bröd. Garnera med resten av basilikabladen och servera.

Recept: Bettina Hastoft

Annons

Missa inte: Bruschetta med chili, tomat och persiljeolja

Bruschetta med chili, tomat och persiljeolja

Bild: IBL Bildbyrå

(12)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar