Annons

Annons

Bruschetta med chili, tomat och persiljeolja

Använd tomat i olika färger så får du ett vackert färgspel på tallriken.

Bruschetta med chili, tomat och persiljeolja

Bild: IBL Bildbyrå

Bruschetta med chili, tomat och persiljeolja

L

6 brushettor
Tid: 20 minuter

Chiliolja
1 dl olivolja
1 msk chiliflakes
1 stor vitlöksklyfta, pressad
nymald svartpeppar

Persiljeolja
1 knippe bredbladig persilja
1 msk vatten
1 dl olivolja

Servering
6 skivor durumbröd
50 g pinjekärnor
3 tomater
salt
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Chiliolja: Blanda oljan med chiliflakes, pressad vitlök och peppar.
2. Persiljeolja: Skölj av persiljan och nyp av bladen. Mixa persiljebladen tillsammans med vatten och olja.
3. Rosta pinjekärnorna i en medelvarm torr panna, passa noga.
4. Servering: Pensla brödskivorna med chiliolja och rosta dem i en torr panna. Rosta pinjekärnorna. Lägg tomatskivor på det chilirostade brödet. Ringla persiljeolja över, salta och dra några varv med pepparkvarnen. Strö över pinjekärnorna och servera.

Får du chili- och persiljeolja över kan du vända ner det i nykokt färsk pasta dagen efter. Servera med parmesan och en god sallad.

Recept: Bettina Hastoft

Annons

Missa inte: Bruschetta med kronärtstapenade och parmaskinka

Brushcetta med kronärtstapenade och parmaskinka

Bild: IBL Bildbyrå

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar