Annons

Annons

Brownie med pekan- och valnötscrunch

Denna dessert lämnar ingen ”choc-o-holic” besviken. Det finns egentligen inte så mycket annat att säga om denna ljuvliga och lite kladdiga dessert förutom "Välkommen till chokladhimlen!"

Från boken Hjälp! Veganer på middag

Recept och foto: Linda Andersson Hafner ur boken Hjälp! veganer på middag.

Brownie med pekan- och valnötscrunch

L
6—8 personer

Tid: 45 minuter

200 g mörk choklad, 70 % L
100 g pekannötter
100 g valnötter
3 dl ekologiskt vetemjöl
2 dl ekologiskt rörsocker
1,5 msk kakao
ca 20 varv bourbonvanilj från kvarn
en nypa salt
1 tsk bakpulver
5 msk kokossmör
2,5 dl växtmjölk

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°. Smält 140 g choklad i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad. Grovhacka resten av chokladen, pekannötterna och valnötterna och ställ åt sidan. Häll de torra ingredienserna (mjöl, socker, kakao, vanilj, salt och bakpulver) i en bunke och blanda väl. Tillsätt sedan kokossmöret, växtmjölken och den smälta chokladen och blanda tills smeten blivit någorlunda jämn. Häll i 2/3 av nötterna och hälften av den överblivna chokladen, blanda sedan väl.
2. Pensla en ugnssäker form med matolja och täck med bakplåtspapper. Häll i smeten och jämna ut. Strö sedan ut resten av de grovhackade nötterna och chokladen på toppen. Grädda kakan mitt i ugnen 20–25 minuter tills ytan är hård men innehållet fortfarande är kladdigt men ej rinnande.
3. Låt svalna något (minst 10 minuter), skär upp i portionsbitar och servera med en kula vegansk glass eller lättvispad sojagrädde.

 

Laga också förrätt och varmrätt i den veganska menyn:

Avokadotorn

Vildsvampspasta

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar