Annons

Annons

Så enkelt gör du brända mandlar!

Det är lättare än du tror att göra brända mandlar. Här är grundrecept på brända mandlar men också en fantastisk smakvariation med apelsin och pepparkaka!

Av: Dansukker

Recept och foto: Dansukker

Grundrecept brända mandlar

G L
cirka 500 g

250 g mandlar, oskalade
250 g strösocker, 2¾ dl
¾ dl vatten

Gör så här
1. Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.
2. Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen.
3. Sockret ska smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt nötterna.
4. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och separera dem med en gaffel.

Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka

G L
cirka 500 g

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

250 g mandlar, oskalade
250 g strösocker, 2¾ dl
¾ dl vatten
skal av 1 apelsin
½ msk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
½ tsk mald ingefära

Gör så här
1. Lägg mandlar, strösocker, vatten, apelsinskal och kryddor i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel.
2. Sänk värmen tills vattnet är helt förångat och sockret har kristalliserats igen.
3. Sockret ska smälta, men endast delvis så att det lägger sig i klumpar runt nötterna.
4. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och separera dem med en gaffel.

ANNONS

Fynda dina bakprylar direkt från oss

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Silikonkavel Röd
En silikonkavel gör din bakning väldigt smidig och enkel! Varken deg, karamellfärg eller degvätska fastnar i kaveln och den rullar lätt och jämnt. För bästa resultat, pudra kaveln med lite mjöl. Enkel att rengöra! Vi rekommenderar att diska kaveln för hand.

Gå till shoppen

Hopfällbart bakplåtsställ
Julbaket kräver sin plats i köket med bunkar, hushållsassistenter och plåtar överallt. Men nu har vi lösningen på platsbristen i ditt kök! Med hjälp av detta hopfällbara bakplåtsställ så kan du både jäsa och avlasta efter gräddning. Bakplåtsstället klarar av fyra plåtar på en och samma gång och viks enkelt ihop. Tack vare dess smala utformning stuvas det enkelt undan efter användning.

Gå till shoppen

Digital måttbägare
En digital måttbägare är otroligt praktisk om du ska baka eller laga mat och du vill mäta upp t ex mjöl. Bägaren rymmer en liter och mäter både mängd samt vikt. Den kan dessutom omvandla vikt till volym för t ex vatten. Genom att nollställa värdet mellan mätningarna kan man mäta varje ingrediens individuellt. Den har en tydlig display och bägaren är lätt att ta ur och sätta tillbaks. Maxvikt 3 kg.

Gå till shoppen

Förkläde
Fräscht, grönt förkläde med fint blommönster i bomull. Förklädet har en ficka framtill och band som knyts i midjan.

Gå till shoppen

Julens nya favoriter
Året Runts "Julens nya favoriter" finns äntligen ute! Kokboken bjuder på klassiska smaker i modern tappning inför årets största högtid. Boken som innehåller allt du behöver för att skapa en riktigt god jul! Julmat och julgodis Julens favoriter är 100 sidor fyllda med allt du behöver för maten och bakningen inför julens alla tillfällen. Du får recept för en mysig glöggfest, ett fräscht och fullmatat julbord, bästa bröden, godaste godiset och ljuvliga julkakor. Allt för att firandet ska bli en succé.

Gå till shoppen

Julens Söta 2017
Välkommen in i vår söta värld! Vad ska det bakas till jul? Julens söta är receptboken som har samlat allt sött och gott som vi vill ha till alla julens fikastunder – från advent till mellandagarnas mysiga stunder! Julgodis och julbak Julens söta är en riktigt härlig julbok på 100 sidor innehållande recept för alla söta läckerheter som ska finnas vid julens godisbord. Imponera med hembakade daimbiskvier, saffransdoftande drömmar eller en ljuvlig butterkaka. Du får även recept på de sprödaste småkakorna, det godaste julgodiset, allt gott till glöggfesten och mycket, mycket mer! Alla julens söta recept gör det enkelt att fresta släkt och vänner under hela den härliga advents- och juletiden!

Gå till shoppen

Fler godsaker till jul:

Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Krämiga gräddtryfflar att smaksätta hur du vill

Tjong gräddkola

Koka julig apelsinkola

Chokladtäckt julknäck med valnötter

(0)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar