Annons

Annons

Bjud på glass, chokladsås och kumquats!

Nästan alla gillar glass och chokladsås. Det är så lätt att göra egen, så strunta i att köpa färdig om du brukar göra det! Med kumquats blir det mer vuxen smak. Naturligtvis går det lika bra att servera utan eller med andra frukter eller bär.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark. Foto: Ulrika Pousette

Glass och chokladsås med kumquats

G L

6–8 portioner
tid: 10 minuter + koktid

200 g kumquats
1½ dl vatten
1½ dl strösocker
1 stjärnanis

Chokladsås
1 dl vatten
1 dl kakao
1 dl strösocker

Annons

Tillbehör
vaniljglass L
Gör så här
1. Skölj, halvera och ta bort kärnorna från frukten.
2. Koka upp vatten, socker och stjärnanis. Lägg ner frukterna och sjud cirka 30 minuter. Låt dem kallna i lagen.
3. Chokladsås: Vispa samman ingredienserna till såsen och låt den koka några minuter tills den är blank och lagom tjock. Den tjocknar mer när den kallnar.
4. Servera frukten med vaniljglass och ringla såsen över.

Fler goda och snabba desserter:

Passionerad dessert till Alla hjärtans dag!

Gilla Matmagasinet på Facebook

Snabb Nutellaglass – på 2 ingredienser!

Mauds goda mangoglass på 3 ingredienser

 

Läs också

(5)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar