Annons

Annons

Biff, klyftpotatis och béa på nytt sätt

Här tar vi genvägen till bean med crème fraiche i stället för äggula och smör.

Recept: Marie Melchior Foto: Jakob Helbig

Recept: Marie Melchior
Foto: Jakob Helbig

Entrecôte med klyftpotatis och béarnaisekräm

G L

6 portioner
Tid: 1 timme

6 skivor entrecôte à 150 g
1½ kg potatis
2 msk olivolja
1–2 msk kryddsalt, se recept

Béarnaisekräm
½ kruka färsk dragon
eller 2 msk torkad
4 dl crème fraiche L
2 msk finhackad schalottenlök
1½ msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar

Annons

Kryddsalt
100 g havssalt
1 msk paprikapulver
½ dl färsk hackad rosmarin
skal av 1 citron, ekologisk

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skrubba potatisarna och skär dem i ganska grova klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med krydd­saltet och blanda om ordentligt. Stek dem mitt i ugnen 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
3. Bearnaisekräm: Repa dragonbladen från stjälkarna (om du använder färsk) och hacka dem fint. Rör ihop hacket med övriga ingredienser till en slät kräm. Smaka av.
4. Kryddsalt: Blanda salt, paprikapulver, rosmarin och citronskal. Rör om ordentligt.
5. Värm en grillpanna tills den är ­riktigt het. Salta och peppra köttskivorna. Stek dem 2–3 minuter på var sida beroende på deras tjocklek och hur röda du vill ha dem inuti.
6. Servera köttet nystekt med klyftpotatis, bearnaisekräm och lite extra kryddsalt vid sidan om.

Laga en hel bistromeny

Chèvre chaud – getosttoast med honungsvinägrett och bacon

Goda ostar och syltad selleri

Len vit chokladmousse

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar