Annons

Annons

Bakade ägg

Vi bakar äggen i ugn med spenat, grädde och ost och sedan får de en god topping av bland annat valnötter och lök.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Bakade ägg

G L

4 portioner
Tid: 25 minuter

1 rödlök + några ”ringar” till garneringen
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm riven muskotnöt
2 tsk balsamvinäger
60 g färsk babyspenat
1 dl riven lagrad ost
½ dl vispgrädde L
4 ägg

Annons

Garnering
cayennepeppar
gräslök
8 valnötter
några rödlöksringar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och skär löken i tunna ringar, spara några små till garneringen. Fräs resten av löken mjuk i olivolja. Strö över salt och muskot och smaksätt med balsamvinäger. Lägg i spenat och låt den bli mjuk.
3. Fördela fräset i smorda, ugnssäkra portionsformar. Lägg i ost och häll på grädde. Knäck ett ägg i varje form. Ställ in dem mitt i ugnen och grädda cirka 15  minuter.
4. Toppa med cayennepeppar, klippt gräslök, valnötter och några små lökringar.

Andra goda brunchrätter:

Godaste chiapuddingen

Gilla Matmagasinet på Facebook

Bär med havresmulor och grädde

Melon- och jordgubbssmoothie

 

Läs också

(33)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar