Annons

Annons

Baka Paul Svenssons Earth hour-bakelse för klimatet

Årets Earth Hour-bakelse är en saftig och klimatsmart skapelse av kocken Paul Svensson. Han vill inspirera till att göra en ”rest-kaka” för att ta vara på vad vi har hemma.

Earth hour-bakelsen 2017. Recept: Paul Svensson. Foto: Charlie Drevstam

Pauls jordpäronkaka

L

1 stor kaka eller 2 mindre
Tid: 1 timme

100 g ekologiskt smör L
250 g ekologiskt socker
160 g ekologiska ägg
190 g ekologiskt vetemjöl
10 g ekologiskt bakpulver
100 g ekologisk mjölk L
½ ekologisk vaniljstång, gärna en urtagen redan använd
130 g ekologiskt päron av fast sort, rivet
130 g ekologisk potatis, riven och snabblancherad alt. kokt
ekologiskt smör för formarna L
ströbröd (gammalt bröd, rivet) för formarna L

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i mjölken tillsammans med fröna från vaniljstången.
2. Vispa ägg och socker luftigt.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver.
4. Sikta i mjölblandningen i äggblandningen och vänd ner försiktigt.
5. Vänd sedan ner den avsvalnade mjölk- och smörblandningen.
6. Skala och riv päronet.
7. Skala och riv potatisen, koka snabbt i vatten och torka på papper.
8. Vänd ner päron och potatis i smeten och häll upp i väl smorda och bröade formar.
9. Baka kakan cirka 20–25 minuter, prova med en sticka.

Baka mer!

Baka sockerkaka som mormor

Lite som ostkaka – med yoghurt och söta päron

Citron- och kokoskaka

 

(4)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar