Annons

Annons

Baka gulliga påskharar

Av en god vetedeg med lite smak av vanilj bakar vi söta påskharar. Självklart kan du också forma degen till andra saker – varför inte som fina små ägg?

Recept: Dansukker Foto: Peter Kam

Gulliga påskharar

L
cirka 20 stycken

25 g jäst för söta degar
2½ dl ljummen mjölk L
100 g rumsvarmt smör i bitar L
½ dl vit sirap
½ dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
½ tsk salt
2 ägg
8–10 dl vetemjöl

Annons

Garnering och pensling
1 ägg
russin
hasselnötskärnor
florsocker

Gör så här
1. Smula jästen i en skål. Häll på mjölk och tillsätt smöret och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt. Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Täck med bakduk och låt jäsa cirka 30 minuter.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar. Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp. Den andra degbiten delas i lika stora bitar som formas till öron, armar och ben.
3. Sätt samman delarna till harar på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt jäsa på dragfri plats cirka 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
5. Pensla hararna med uppvispat ägg. Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos.
6. Grädda hararna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler under duk.
7. Pudra florsocker över hararna vid serveringen.

Fler härliga recept till påskbaket:

Mauds maffiga choklad- och hasselnötstårta

Gilla Matmagasinet på Facebook

Naked cake med lemon curd

Chokladtårta med läckra mintmaränger

3 x choklad i galet goda cookies

Oemotståndliga chokladrutor med tosca

 

Läs också

(16)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar