Annons

Annons

Bagna cauda – den varma dippsåsen från Piemonte

Bagna cauda är en rätt som har sitt ursprung i Piemonte i Italien. Såsen är supergod att servera till nykokta grönsaker eller till stekt fisk.

Recept: Jan-Erik Hagbohm Foto: Tine Guth-Linse

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Tine Guth-Linse

Bagna Cauda

G L

4 portioner
Tid: 30 minuter

1 hel vitlök
2 dl olivolja
50 g sardeller
2 msk crème fraiche L

Gör så här
1. Skala vitlöken och lägg klyftorna i en kastrull med vatten och koka cirka 15 minuter. Ta upp klyftorna och låt rinna av.
2. Torka ur kastrullen med hushållspapper och häll i olivoljan. Lägg i vitlöken och sardellerna och låt småputtra cirka 10 minuter.
3. Ta kastrullen från värmen (såsen ska inte koka mer, då spricker den) och mixa ihop olivoljan med sardellerna och vitlöken. Rör ner crème fraiche. Servera som varm dippsås till nykokta grönsaker.

Fler goda rätter med nyskördade grönsaker

Helstekt ryggbiff med fyllig rödvinssås, kål och lättkokta betor

Annons

Stekt strömming med fänkål, betor och senapskräm

Krämig morotssoppa med crudités

 

(22)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar