Annons

Annons

Elegant veganskt avokadotorn

Lek med raw food-maten och bygg ett snyggt "torn" av avokado!

Från boken Hjälp! veganer på middag

Recept och foto: Linda Andersson Hafner ur boken Hjälp! veganer på middag.

Rawfoodtorn med avokado

G L
4-6 personer
Tid: 45 minuter

4 dl naturella cashewnötter 4 mogna avokador
2 vitlöksklyftor
1 msk vatten
1/2 zucchini 2 citroner havssalt
1 gurka
en rejäl knippa dill (en kruka)
4—6 gröna sparrisar

Annons

Gör så här
1. Mixa cashewnötterna i en matberedare tills de är mellangrovt hackade. Gröp ur avokadorna, skala vitlöken och häll i matberedaren tillsammans med vattnet. Mixa cirka 30 sekunder eller tills smeten är väl blandad. Skiva zucchinin i lövtunna skivor, riv citronskalet och ställ åt sidan. Finhacka gurka, dill och finskiva sparrisen.
2.Börja sedan bygga ditt torn i en stansring eller på höjden på den tallrik du vill servera på. Som botten brer du ut ett 1–1,5 centimeter tjockt lager av avokadosmeten. Fortsätt sedan med ett lager zucchini som du lägger som en blomma på avokadoröran. Pressa över lite färsk citronsaft och strö över en nypa salt. Lägg ytterligare ett lager avokadoröra på zucchinin. Bygg sedan vidare med hackad gurka, dill, finskivad sparris och avsluta med att pressa över lite färsk citronsaft samt toppa med rivet citronskal. Om du byggt ditt torn i en ring, lyft försiktigt bort den så är tornet klart att servera.

Laga även varmrätt och efterrätt till vår veganska meny:

Vildsvampspasta

Brownie med pekan- och valnötscrunch

(11)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar