Annons

Annons

Aubergine i lättgjord tomatsås – given till mezemiddagen!

Laga en god mezeröra på aubergine och tomat. Svårare än så behöver det helt enkelt inte vara!

Recept: Margarete Yesil Foto: Ulrika Pousette

Recept: Margarete Yesil
Foto: Ulrika Pousette

Aubergine i tomat

G L

6 portioner som tillbehör eller ca 12 portioner på buffé
Tid: 35 minuter

1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
½ + ½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 auberginer, ca 700 g
4 dl olivolja till fritering

Annons

Garnering
lite naturell turkisk yoghurt L
oliver
persilja

Gör så här
1. Koka krossade tomater, pressad vitlök, ½ tsk salt och svartpeppar i cirka 10 minuter. Låt sedan svalna.
2. Skär auberginerna i små tärningar.
3. Hetta upp olivoljan till 180° i en kastrull med höga kanter. Fritera ­aubergintärningar i omgångar några minuter tills de börjar få färg. Ta upp med hålslev och lägg dem på hushållspapper. Salta med ½ tsk salt.
4. Lägg ner auberginetärningarna i tomatsåsen eller häll tomatsåsen över auberginen. Garnera med yoghurt, oliver och persilja.

Goda tillbehör till aubergineröran

Frasiga ostrullar med feta

Smörfyllda valnötsbröd

Baconlindade dadlar

 

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar