Annons

Annons

Årets sprakande fest- och nyårsnummer är här!

Håll jul- och nyårsfriden på topp med hjälp av årets sista nummer av Matmagasinet!

Nu finns Matmagasinets sprakande nyårsnummer i butik

Nu finns Matmagasinets sprakande nyårsnummer i butik.

Vad ska vi göra av mörkret? Jo, vi ska mysa, laga mat och ställa till med små och stora fester. Mycket goda förutsättningar för att lyckas med maten finns i årets sista nummer av Matmagasinet, som finns i butik i dag.

Annons

Oavsett vilka gastronomiska ambitioner du har för nyårsfirandet hittar du rätt meny här. Vill du ”bara” ha en massa härlig mingelmat, eller vill du förbereda en helt fantastisk men fortfarande bekväm festmeny redan nu och ha den färdig i frysen, som Maud? Fiskpaté, gryta och chokladmoussetårta blir succé! Eller vill du laga mat som Årets kock Jimmi Eriksson? Vi har besökt honom på hans arbetsplats Lilla Ego i Stockholm och lärt oss alla hans bästa knep för att laga en trerätters som ett proffs (och ja, han förbereder också i princip allt).

Men först är det mysiga adventstider, och långsamt kommer vi fram till jul. Fixa stämningen och smakerna med våra härliga recept. Satsa lite extra på en ljuvlig chokladtårta, eller på en extra kreativ bakverkstad med spännande småkakor.

Väl till jul föreslår vi ett julbord med extra krydda, och lite extra fräscha sillar. Vi har också pratat med bakmästarinnan Leila Lindholm, som bjuder på sina bästa recept på saffransbullar och på pepparkakor med en hemlig krydda. Vilken det är? Ja, det får du se!

Njut av tiden som ligger framför oss, och laga enkel och god vardagsmat för att orka mellan varven. Ta det lugnt, stressa ner och till dig som tycker att mörkret är outhärdligt – snart vänder det!

Hälsar redaktionen,

Maud, Maria och Helena

(15)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar