Annons

Annons

Äppel- och pepparrotssill

En av redaktionens favoritsillar – krämig och med så mycket smak!

Foto: Anders Norrssell

Foto: Anders Norrssell

Äppel- och  pepparrotssill

G L
6 portioner
Tid: 10 minuter + tid att mogna

1 ask 5-minuterssill, 420 g
1 grönt äpple, t ex Granny Smith
1 bit pepparrot, 3–4 cm
2 dl crème fraiche L
3 msk kapris
1 dl dill, finhackad
salt

Annons

Garnering
dill

Gör så här
1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i fina, sneda, 1 cm breda bitar. Skala äpplet, kärna ur och tärna det. Skala och riv pepparroten.
2. Blanda alla ingredienser och låt mogna i kylskåp minst 8 timmar.
3. Lägg upp sillen i en skål eller burk och garnera med dill vid serveringen.

 

Fler goda sillar:
Välkomstmatjes
Gremolatasill
Ört- och löksill

(17)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar