Annons

Annons

Apelsinsallad med pistasch- och marängtopp

Salladen kan göras klar långt i förväg, så är det bara att vispa och bränna av marängen precis före servering.

Av: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Apelsinsallad med pistasch och marängtopp

GL
8 personer
Tid: 20 min + ev tid i ugn  

5 apelsiner, vältvättade
2 msk socker
2 msk citruslikör, t ex Cointreau
1 granatäpple

Maräng
2 äggvitor
¾ dl socker
2 msk hackade pistaschmandlar

Annons

Gör så här
1. Skär bort skalet och den vita hinnan från apelsinerna. Skiva dem och skär i mindre bitar. Häll apelsinerna med saften i en skål, strö på socker och citruslikör. Skär loss skalet från granatäpplet och kräng det så att du kan pilla loss kärnorna.
2. Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget, fortsätt vispa till en fast maräng.
3. Fördela salladen i glas eller små portionsformar. Klicka på marängen. Strö över pistaschmandlarna. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen, passa noga, för det går snabbt!

Gilla Matmagasinet på Facebook

Laga hela Mauds festmeny:
Smördegspiroger med ägg och lax
Marockansk gryta med kryddig morotssallad

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar