Annons

Annons

Äntligen höst med Matmagasinet!

Spännande grytor, svårflörtade bär, vegokock med vardagsperspektiv och så en och annan potatis – Matmagasinet nr 10 är ett ovanligt fullspäckat höstnummer.

Omslag-nr-10-800-px

Det är lika bra att säga det med en gång: Vi är oerhört stolta över vårt höstnummer. Det är vi visserligen varje år, men just i år är det faktiskt något alldeles extra.

Vi kommer sent att glömma lunchen då vi samlade ihop grannkollegerna och provsmakade samtliga av våra höstgrytor. Så otroligt goda och smakrika! Oavsett om du är en sann köttälskare eller hängiven vegetarian finns recepten på mustiga och spännande grytor hos oss – med smaker från många av världens hörn dessutom. Testa en persisk gryta med pärlcouscous, eller kanske en srilankesisk lammgryta med lock av sötpotatis.

Annons
Gilla Matmagasinet på Facebook

Det är dags att omfamna den nu lite kyligare tiden och att fortsatt ta hand om all skörd den ger. Det blir svamp, bär och äpplen förstås, men ta dig också gärna tid att utforska de betydligt mindre och – initialt i alla fall – insmickrande bären som nypon, rönn-, slån- och fläderbär. I nya numret hittar du recepten där du använder dem till saft, gelé och läckra bröd.

I våras utlyste vi tävlingen Sveriges godaste dessert, och efter en hård match är den nu avgjord. Vinnardesserten har egenskaperna lättlagad, snygg och riktigt god. Ta själv en titt på kakklassikern i ny tappning!

För ännu längre sedan, närmare bestämt för snart ett år sedan, var Matmagasinet på Maximillian Lundins kurs i vegansk matlagning på Restaurangakademin i Stockholm. Nu är han tillbaka i Matmagasinets nya serie, där han bjuder på goda, enkla recept och sina bästa knep för att få till fler gröna middagar i vardagen.

Fler spännande personer du kommer möta i det här numret är färgstarka Sveriges Mästerkock-deltagaren Linda Letelier Hansson, som lagar upp en vardagsmeny för hela familjen. Och så har vi pratat med kocken, globetrottern och numera även tv-profilen Peter Norman om sitt kära förhållande till en riktig knöl.

Massor av god höstläsning önskar redaktionen!

 

(104)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar