Annons

Annons

Ångad kål

Ett snyggt och enkelt tillbehör till fisk. Den piffar upp middagen och ger en härlig färg på tallriken.

Recept: Lill Spenninge Foto: Carin Pålsson

Ångad kål

G L
Tid: 10 minuter

Gör så här
Skär savojkål i klyftor eller i grövre strimlor. Lägg bitarna i kokande, lättsaltat vatten  ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av. Kålen ska vara lite al dente. Du kan också byta ut savoj­kålen mot färsk spetskål eller förvälld bladspenat eller annan grön grönsak.

Laga hela helgmenyn!

Focaccia

Annons

Morotstzatziki

Pocherad rödtungsfilé i vitvinssås med lime och gräslök

Gilla Matmagasinet på Facebook

Stomp på jordärtskocka med rostad hasselnöt och citron

Kryddigt knäckebröd till ostbrickan

Chokladfondant

 

(0)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar