Annons

Annons

Allt i ett-kyckling i ugnen

Halva kycklingen sparas till nästa dags middag.

allt i ett kyckling i ugn

Njut av bra mat även under arbetsveckan.

Allt i ett-kyckling i ugnen

GL

Tid: 1 timme 10 minuter

1 kyckling, ca 1,4 kg
salt och nymald svartpeppar
500 g färskpotatis
1 stor lök, gärna rödlök
1 fänkål eller 2 morötter
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk timjan
½ dl citronsaft

Kall dragonsås
1 dl crème fraiche L
1 tsk torkad dragon eller 1 msk färsk
½ msk söt senap GL

Gör så här
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Skär bort överflödigt fett på kycklingen och torka den torr med hushållspapper. Salta och peppra den runt om och inuti.
3. Skrubba potatisen. Ansa lök och fänkål eller morötter och skär dem i grova bitar.
4. Lägg alltsammans i en långpanna. Ringla över oljan, krydda med timjan och vänd runt. Lägg kycklingen ovanpå och stek alltsammans 1 timme, eller tills kycklingköttet är mört och kött saften klar när du sticker i låret intill benet.
5. Sås: Rör ihop crème fraiche, dragon och senap. Smaka av med lite salt och peppar.
6. Vänd potatis och grönsaker med citronsaft och salta lätt. Låt det dra några minuter.
7. Halvera kycklingen och spara den ena halvan till tisdagens middag. Stycka biten som ska serveras i mindre bitar och servera med grönsakerna och såsen.

Recept: Pia Andreassen
Bild: Martin Tanggard

Annons

Läs också: Fräsch vardagskyckling

Foto: Line Falck

(43)



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar