Annons

Annons

6 överraskande sätt att använda jordnötssmör på

Att jordnötssmör är gott på mackan visste vi redan. Men att även fåglarna gillar det, det var nytt!

Jordnötssmör har seglat upp som en riktig favorit bland många de senaste åren. Att nötsmöret passar bra på mackan eller i olika kakor vet vi sedan tidigare. Men har du tänkt på de här finurliga tipsen?

Annons

jordnotssmor

1. Få bort fisklukt

Du har precis stekt fisk och nu osar det i hela köket. Hu! Men den oväntade lösningen är enkel: Få bort lukten genom att tillsätta en matsked jordnötssmör i stekpannan efter att du är klar med fisken och låt det steka i en minut.

pannkaka

2. Toppa pannkakorna

Bjud familjen eller dina vänner på en amerikansk brunch och bjud på nygräddade pannkakor med en klick jordnötssmör och skivad banan. Mums!

3. Tillverka en fågelmatare

Rulla en kotte i jordnötssmör och fågelfrön och häng upp den i ett träd. Se sedan hur fåglarna flockas kring läckerheten utanför köksfönstret.

4. Använd i stället för smör när du bakar

Ersätt smöret med jordnötssmör när du bakar och njut av den underbart nötiga smaken!

5. Förhindra glasstruten från att droppa

Lägg i en klick jordnötssmör i botten av glasstruten innan du skopar i glassen. Det hindrar glassen från att droppa ut när den smälter – och dessutom får du en smaskig överraskning i slutet!

popcorn

6. Toppa dina popcorn

Värm försiktigt lika delar – ungefär fyra matskedar – socker, honung och jordnötssmör i en kastrull. Tillsätt en nypa salt och häll blandningen över nypoppade popcorn. Låt svalna och njut!

Artikeln har tidigare också publicerats på allers.se

Fler goda tips med jordnötssmör:

Gör ditt eget jordnötssmör – så här enkelt är det!

Choklad- och jordnötsfondue

Läcker kaka till kaffet för varje Snickersälskare

 

(4)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar