Annons

Annons

5 trendiga drinkar att fira in helgen med

Klassiker som Margarita och Old Fashioned går alltid hem men i dessa recept har mixologen Michael Bergström på Purfict och Pernod Ricard lekt med ingredienserna och skapat nya cocktails, perfekta till helgens mörka kvällar.

 

1. Tamarind Margarita

”En klassisk Tequila Sour i en lite ”matigare” tappning med smak av torkade frukter. Passar utmärkt som fördrink och/eller aperitif.”

Annons

Du behöver:

6 cl Olmeca Altos Plata
2,5 cl färsk limejuice
2,5 cl Triple Sec
1 msk Tamarind Paste

Gör så här:

Blanda allt med is och sila ner i ett saltkantat martiniglas.

2. Sloe Gin Fizz

”Kanske det mest klassiska sättet att använda Sloe Gin på. I en Sloe Gin Fizz frambringas den syrliga likören livfullt. Frisk och smakrik.”

Du behöver:

6 cl Monkey 47 Sloe Gin
3 cl citronjuice
1 cl sockerlag
Äggvita

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en shaker och skaka utan is. Tillsätt sedan is och skaka tills den är kall. Sila upp i ett kylt, högt glas och toppa sedan med sodavatten. Garnera med en apelsinzest.

3. Mulled Old Fashioned

”Vad vi skulle kalla ”juliga kryddor” här i Norden kokas med socker och rött vin för att sedan runda av whiskyn i denna klassiska twist. En perfekt low drink att sippa på framför brasan.”

Du behöver:

6 cl Jameson Black Barrel
1 cl Mulled Wine Syrup*
Apelsinzest

Gör så här:

Blanda och häll allt över en stor isbit förslagsvis i ett tumblerglas. Rör till kylning. Pressa ett apelsinskal och lägg i.

*Mulled Wine Syrup ca 20 cl: 12 cl socker, 8cl rödvin (Cabernet) 8 svartpepparkorn, 6 kryddpepparkorn, 6 hela kryddnejlikor, 2 vaniljstänger. Koka allt i fem minuter på låg värme. Låt stå ett dygn i kylskåp.

4. Red Storm

”Rårörda lingon möter karibisk, kryddig grogg i en symfoni av bärighet, kryddighet och lagrad rom. Rivigt och höstigt!”

Du behöver:

5 cl Havana 7yr
2 cl Lingonberry Cordial*
2 cl färsk limejuice
Ginger Beer

Gör så här:

Blanda i highballglas fullt med is och toppa med Ginger Beer, ett myntablad och några lingon.

*Cordial: Blanda 500 g lingon med en liter av 60/40 sockerlag, låt stå och sila.

5. Herbal Lime Cider

”En höstig highball med fräsch ton av lime och mustat äpple som insveps med en örtig hint av selleri.”

Du behöver:

5 cl Absolut Lime
10 cl Dry Cider (Cidraie)
En skvätt sockerlag
3 cl färsk limejuice
3 droppar selleri bitter

Gör så här:

Skaka allt utom cidern. Häll över is i ett highballglas som är kantat med sellerisalt. Toppa med cider.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Gott att äta

 Lammtagine med dadlar och mandlar

Kycklingcurry med svamp och rödkålssallad

Vegetarisk medelhavspytt med halloumi

 

 

 

(0)

Julkalender 2017



Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar