Annons

Annons

4 oväntade sätt att använda mjölk

Tänk till en extra gång innan du häller ut den sista mjölkslatten!

Mjölk innehåller många bra näringsämnen, som kalcium och D-vitamin, och är en toppeningrediens i både matlagning och bakning.

Men visste du att man kan använda mjölk till mycket annat också? Här är fyra lite oväntade tips på hur du kan använda den sista mjölkskvätten i paketet.

Annons
mjolkglas-800x451

Mjölk kan användas till mycket – inte bara till att dricka.

4 smarta saker du kan göra med mjölk

1. Använda som växtnäring

Späd ut mjölken med lite vatten och spreja försiktigt lite av blandningen mot krukväxternas rötter. Mjölken ger växterna protein och socker som är viktiga för att de ska växa och frodas.

 

2. Funkar som fläckborttagning

När man färgar håret eller kläder hemma, är risken stor att det blir fläckar på huden. Doppa en bomullstuss i lite mjölk och gnugga bort fläcken.

 

3. Hjälper mot solbränna

Hör du till dem som lätt glömmer bort solkrämen en solig dag på stranden? Tappa upp ljummet vatten i badkaret och häll i ett glas mjölk. Mjölken hjälper till att lindra solbrännan.

4. Neutraliserar dålig lukt

Om köket fortfarande luktar efter gårdagens fisk du lagade till middag, koka upp mjölk tillsammans med några droppar vaniljessens så neutraliseras snart lukten.

Den här artikeln har tidigare också publicerats på allers.se

 

Här hittar du fler smarta tips:

Såpa – universalmedlet till så mycket mer än ditt golv!

Forskarna: Så ska du tina maten

Så enkelt blir dina bestick blanka som nya igen!

 

 

(9)Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar