Annons

Annons

Vintrig naanbrödspizza med getost och rödbetor

Det går snabbt att göra pizza om du använder färdiga naanbröd, som brukar finnas i hyllan bland asiatisk mat. Serveras med en julsallad med apelsin.

Recept: Marie Melchior Foto: Betina Hastoff

Recept: Marie Melchior Foto: Betina Hastoff

Naanbrödspizza med getost

G
4 portioner
Tid: 25 minuter + 20 minuter i ugn

4 naanbröd G
2 dl lätt-crème fraîche
2 msk olivolja
2 rödbetor
1 tsk stött spiskummin
200 g getost
3 kvistar rosmarin

Annons

Julsallad med apelsin
2 endiver
200 g rödkål
2 apelsiner
50 g valnötter
4 msk valnötsolja eller olivolja
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
färska basilikablad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Bred crème fraiche på bröden och droppa på olja.
2. Skala rödbetorna och skär dem i mycket tunna skivor, gärna på mandolin. Fördela dem på bröden och strö över spiskummin.
3. Skär getosten i skivor och fördela dem på bröden. Strö över hackad rosmarin.
4. Grädda dem mitt i ugnen tills de är spröda.
5. Julsallad: Ta bort och spara de yttersta endivebladen. Strimla resten av salladen och även rödkålen. Skär bort skalen från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Hacka valnötterna grovt. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och strö på nötterna och basilikablad.

Baka något juligt till efterrätt:

Pepparkaksmacarons

Mauds spröda saffransdrömmar

Chokladcupcakes med skumtomtefrosting

Lyxig Rocky Road-chokladkaka

Fryst lingontårta med maränger

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar