Annons

Annons

Viltfärsbullar med kantarellpytt – en middag med smak av skog!

Har du hittat kantareller? Laga en middag som verkligen smakar skog. Får du inte tag i viltfärs kan du använda bland- eller nötfärs.

Recept: Lena Söderström Foto: Ulrika Pousette

Recept: Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Viltfärsbullar med kantarellpytt

GL
4 portioner
Tid: 1 timme

Viltfärsbullar
500 g viltfärs av t ex hjort, älg eller rådjur
1 ägg
1½ msk koncentrerad kalv- eller viltfond GL
1 krm svartpeppar
1½ dl vispgrädde L
2 msk strimlad persilja
smör till stekning L

Annons

Pytt
8–10 dl rensade kantareller
2 msk smör L
2–3 morötter
800 g potatis
1 gul lök
1 liten purjolök
3 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
2–3 msk hackad persilja

Tillbehör
riven pepparrot
4 äggulor
rönnbärsgelé eller rårörda lingon

Gör så här
1. Viltbullar: Blanda färs, ägg, fond och peppar. Rör i grädden i omgångar. Blanda i persiljan.
2. Rulla färsen till valnötsstora bullar på vattensköljd skärbräda. Bryn bullarna i omgångar runt om. Efterstek utan lock 5–8 minuter. Håll bullarna varma.
3. Pytt: Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt smöret och fräs svampen tills det knäpper i den, 5–10 minuter. Ta upp svampen på en tallrik.
4. Skala morötter, potatis och gul lök och skär dem i små bitar. Ansa purjon och strimla den fint.
5. Stek den gula löken i oljan på medelvärme 3 minuter. Tillsätt morötter och fräs ytterligare 3 minuter.
6. Rör ner potatisen och stek alltsammans cirka 15 minuter eller tills potatisen är nätt och jämnt mjuk. Tillsätt purjon och stek under omrörning ytterligare några minuter.
7. Blanda i svampen och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Strö över persiljan. Servera med pepparrot, råa äggulor och gelé eller rårörda lingon.

Fler goda vardagsrecept

Spansk bondsoppa med serranoskinka

Ratatouille på ugnsbakade grönsaker med goda tillbehör

Skinkstek med tomatpotatis

Läcker kantarellrisotto till laxen

Snabba frasiga minipizzor

 

Save

Save

Save

Läs också

(10)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar