Annons

Annons

Vegetarisk pastagratäng

Välj gärna en pasta med hög fiberhalt och koka den inte för länge!

Recept: Marie Tegnér. Foto: Katja Kristoferson

Vegetarisk pastagratäng

G L
2 portioner
tid: 30 minuter

80 g kort pasta, t ex penne G
½ squash, 200 g, skivad
½ rödlök, skivad
1½ tsk olivolja
1 påse rucola, ca 65 g
1 vitlöksklyfta, riven
salt och nymald svartpeppar
1 tsk torkad basilika
100 g tärnad halloumiost L
1 burk konserverade körsbärstomater, ca 400 g
1½ dl riven lagrad ost, max 12 %, 50 g L

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
2. Fräs squash och lök i 1 tsk olja cirka 5 minuter. Vänd ner rucola och smaksätt med vitlök, salt, peppar och basilika. Ställ åt sidan.
3. Stek halloumin i resten av oljan tills den får fin färg. Blanda tomater, stekta grönsaker och halloumi med pastan.
4. Häll över i en ugnsform. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Här hittar du fler goda vegetariska recept:

Persisk vegetarisk gryta

Vegetarisk medelhavspytt med halloumi

Indisk blomkålsgryta

Läs också:

9 vanliga misstag vi gör när vi kokar pasta – och hur du undviker dem!

 

Läs också

(33)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar