Annons

Annons

Varm vitkål med asiatisk touch

Även om just den här salladen går lika bra att laga av vinterkål – passa nu på att njuta av den svenska färska vitkålen! Den här salladen är lika god till fläsk- och nötkött, som till rätter av fet fisk.

asiatisk-vitkal-800px

Foto: Henrik Freek

Asiatisk vitkålssallad

G L
4 portioner
Tid: 25 minuter

2 msk sesamfrö
400 g vitkål
2 msk raps- eller jordnötsolja till stekning
1/3 dl soja G
saft från 1 lime
1/2-1 tsk torkade chiliflagor
1 kruka färsk koriander

Annons

Gör så här
1. Rosta sesamfröna i torr panna tills de börjar ”poppa”. Låt dem svalna på en tallrik.
2. Skär vitkålen i 2 cm breda strimlor eller fyrkanter om cirka 3×3 cm.
3. Värm jordnöts- eller rapsoljan i en stor panna, och stek kålen på hög värme 10-12 minuter. Stektiden beror på hur grov kålen är. Den ska vara mjuk men fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Rör ofta i kålen – den ska få färg men inte bli bränd.
4. Hacka korianderbladen grovt. Tillsätt dem, soja, färskpressad limesaft och chiliflakes. Ge allt ett uppkok och servera sedan direkt ur pannan.

Fler fräscha sallader:
Två fräschs morotssallader
Vacker tomatsallad
Sallad med getost och honung

Läs också

(14)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar