Annons

Annons

Varm potatissallad

Vår potatissallad är god varm som kall, och passar bra till fläskkotletter, rostbiff, rökt fisk eller skinka.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Varm potatissallad

G L

4–6 portioner
Tid: 20 minuter

1 kilo fast potatis
1 liten purjolök
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 höns- eller grönsaksbuljongtärning

Dressing
2 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk olja
2 msk kapris
hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika och timjan

Annons

Tillbehör
stekt fläskkotlett, rostbiff, rökt fisk eller skinka

Gilla Matmagasinet på Facebook

Gör så här
1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nätt och jämnt mjuk, 5–10 minuter. Finstrimla purjolöken. Häll av vattnet och blanda potatisen med löken. Häll buljongen över.
2. Dressing: Blanda senap, vitlök, vinäger, salt och peppar. Vispa ner oljan och häll det över potatisen. Tillsätt kapris och hackat kryddgrönt. Blanda samman.

 

Fler goda potatisrätter:

Potatissallad med sting av pepparrot

Ljuvlig gratinerad färskpotatis med örter och västerbottensost

Varm lax- och potatissallad med epazote

 

Läs också

(75)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar