Annons

Varm potatissallad

Vår potatissallad är god varm som kall, och passar bra till fläskkotletter, rostbiff, rökt fisk eller skinka.

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Varm potatissallad

G L

4–6 portioner
Tid: 20 minuter

1 kilo fast potatis
1 liten purjolök
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 höns- eller grönsaksbuljongtärning

Dressing
2 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk olja
2 msk kapris
hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika och timjan

Annons

Tillbehör
stekt fläskkotlett, rostbiff, rökt fisk eller skinka

Gör så här
1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nätt och jämnt mjuk, 5–10 minuter. Finstrimla purjolöken. Häll av vattnet och blanda potatisen med löken. Häll buljongen över.
2. Dressing: Blanda senap, vitlök, vinäger, salt och peppar. Vispa ner oljan och häll det över potatisen. Tillsätt kapris och hackat kryddgrönt. Blanda samman.

 

Fler goda potatisrätter:

Potatissallad med sting av pepparrot

Ljuvlig gratinerad färskpotatis med örter och västerbottensost

Varm lax- och potatissallad med epazote

 

Läs också

(16)


Fler recept här



GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar