Annons

Annons

Vanilj- och citronpannacotta med hallon

Den här goda och lättlagade desserten har både len och frisk smak från vaniljstång och citron.

Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Recept på vanilj- och citronpannacotta med bär

G L
4 portioner
Tid: 10 minuter + tid att stelna

1 vaniljstång
rivet skal av 1 citron
3 dl vispgrädde L
½ dl strösocker
1 gelatinblad
1 msk pressad citron

Annons

Garnering och tillbehör till pannacottan
250 g hallon
ev lite finstrimlat citronskal
italienska mandelskorpor eller andra småkakor G L

Gör så här
1. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna direkt i en ka­­strull. Lägg även i vaniljstången och citronskalet. Häll på grädde och socker.
2. Värm försiktigt så att det precis sjuder upp. Ta från värmen och tillsätt gelatinbladet utan föregående blötläggning. Rör tills gelatinet är helt smält. Tillsätt citronsaften. Sila blandningen och häll upp den i glas. Låt stelna i kyl cirka 2 timmar.
3. Garnera med hallon och ev citronskal före serveringen.

 

Kombinera med detta så får du en fin meny av Maud Onnermark:

Förrätt
Melon med parmaskinka

Varmrätt
Halstrad snabbgravad lax med sommarsallad och senapssås

 

Läs också

(5)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar