Annons

Annons

Ugnsrostade rotfrukter på nytt sätt – prova den här goda smakbrytningen!

Välj betor och morötter i olika färger. Det är inte bara färgen som skiljer – även smaken är olika.

Recept: Jan-Erik Hagbohm Foto: Tine Guth-Linse

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Foto: Tine Guth-Linse

Ugnsrostade rotgrönsaker med gula senapsfrön och honung

G L

4 portioner
Tid: 1 timme
3 olika betor (röd, polka, gul)
3 morötter (gärna olika färger)
2 palsternackor
1 majrova
1 kålrabbi
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
cirka 10 svartpepparkorn
3 msk gula senapsfrön
2–3 msk honung
1 dl olivolja
1 msk finhackad rosmarin
salt

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala rotfrukter och kålrabbi och skär i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor, skiva vitlöken. Lägg ut alltsammans på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
3. Mortla svartpeppar och senapsfrön. Blanda dem sedan i en skål med honung, olja och rosmarin.
4. Häll oljan över rotfrukterna och blanda väl. Stek mitt i ugnen cirka 40 minuter. Krydda med salt och servera till grillad fisk eller kött.

Fler goda rätter med nyskördade grönsaker

Helstekt ryggbiff med fyllig rödvinssås, kål och lättkokta betor

Bagna cauda – den varma dippsåsen från Piemonte

Stekt strömming med fänkål, betor och senapskräm

Krämig morotssoppa med crudités

 

Läs också

(93)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar