Annons

Annons

Mauds par i sill

Fräscha örter och kryddig curry blir smakerna på påskens krämiga sillar.

Recept: Maud Onnermark. Foto: Carin Pålsson

Mauds örtsill

G L

8 portioner på buffé
Tid: 20 minuter + några timmar i kyl

1½ ask 5-minuterssill à 420 g
½ kruka basilika
½ knippe dill
1 dl majonnäs L
1 dl rysk yoghurt L
1 dl fint skuren gräslök
1–2 krm salt
lite nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Häll bort lagen och skär sillfiléerna i bitar.
2. Finhacka basilikan och dillbladen och blanda med majonnäsen. Rör sedan ner rysk yoghurt. Tillsätt det mesta av gräslöken men spara lite till garnering. Blanda ner sillbitarna. Smaka av med lite salt och peppar.
3. Låt stå några timmar före servering eller till nästa dag. Hit kan förberedas. Garnera med den sparade gräslöken.

Mauds currysill

G L

Gilla Matmagasinet på Facebook

8 portioner på buffé
Tid: 20 minuter + några timmar i kyl

1½ ask 5-minuterssill à 420 g
1 liten gul lök
1 msk olja
1 msk curry
1 dl majonnäs L
1 dl rysk yoghurt L
1–2 krm salt
1 litet grönt äpple

Gör så här
1. Finhacka löken. Fräs den mjuk i olja, tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med en kort stund. Låt kallna. Blanda ner majonnäs och rysk yoghurt. Smaka av med lite salt.
2. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i såsen. Låt stå några timmar eller över natten. Hit kan förberedas.
3. Finhacka äpplet och blanda ner hälften och garnera med resten eller garnera med skal av äpplet.

 

Mer av Mauds goda mat till buffébordet:

Mauds fräscha sallad med räkor och papaya

Minipajer med ost och spenat – superfint på buffén!

Variera den inlagda sillen med inlagd lax!

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar