Annons

Annons

Tre sorters crostini

Inled kalaset med lättgjorda och goda crostinis med tre olika sortes pålägg för alla smaker.

Foto: Ulrika Pousette

Recept: Maud Onnermark Foto: Ulrika Pousette

Crostini med getost och två olika toppings

G

ca 30 crostinis G
5 torkade tomater
150 g getost utan kanter
1 dl kesella, 10 %
lite nymald svartpeppar
4 tunna skivor lufttorkad skinka
1 burk grillad paprika, Zeta, 200 g

Annons

Gör så här
1. Finhacka tomaterna och blanda dem med getost, kesella och peppar.
2. Dela skinkskivorna. Låt paprikastrimlorna rinna av på hushållspapper.
3. Bred ostmassa på crostinin och lägg på en bit parmaskinka på ca hälften och paprikastrimlor på resten av dem.

Crostini med tapenade 

G L

Gilla Matmagasinet på Facebook

ca 30 crostini G L
1 burk citronfyllda oliver, 350 g
1 burk ansjovisfyllda oliver, 350 g
1 liten vitlöksklyfta
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Häll av vätskan från oliverna. Finfördela dem till ett mos tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar med mixerstav eller i matberedare.
2. Bred tapenaden på crostinin.

Fler goda tilltugg

Rödlökspannacotta på kavring

Snittar med älg och pepparrot

Ostknäcke med löjromstopping

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar