Annons

Annons

Tre smaker, tre färger – en lättlagad glassterrin

Med utgångspunkt i färdigköpt vaniljglass är det både enkelt och roligt att göra den här goda glassdesserten.

Recept: Carsten Kyster Foto: Columbus Leth

Recept: Carsten Kyster
Foto: Columbus Leth

Trefärgad glassterrin

G L

8–12 portioner
Tid: 30 minuter +minst 2 timmar i frys

2½ liter vaniljglass L
4 tsk pulverkaffe, t ex nescafé
½ dl nybryggt varmt kaffe
200 g blandade frysta bär, lätt tinade

Annons

ca 1 dl honungsrostad müsli,  typ Start G
1 dl kokosflingor
2 mogna bananer

Gör så här
1. Ta ut vaniljglassen ur frysen 15 minuter innan du ska använda den, så blir den lättare att arbeta med.
2. Klä en avlång brödform invändigt med plastfolie eller bakplåtspapper.
3. Rör ut pulverkaffet i det varma kaffet och blanda det med en tredjedel av vaniljglassen. Rör om ordentligt. Bred ut kaffeglassen i botten av brödformen, och låt den stå i frysen medan du gör resten av desserten.
4. Mosa bären lätt med en gaffel. Blanda moset och müslin med hälften av vaniljglassen som finns kvar. Bred ut bärglassen över kaffeglassen och ställ in formen i frysen igen.
5. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de får en fin, gyllene färg. Låt svalna.
6. Skär bananerna i skivor och vänd ner dem och kokosen i den resterande vaniljglassen. Bred ut ovanpå de andra lagren i brödformen och slå in den väl i plast. Frys minst 2 timmar.
7. Servering: Ta ut glassterrinen cirka 15 minuter före servering. Skär den i tjocka skivor och lägg upp på assietter.

Laga hela Valborgsmenyn:

Fyllig broccolisoppa med rostad mandel och rågbrödskrutonger

Gilla Matmagasinet på Facebook

Nötrullad fläskkarré med sparris och persiljepesto

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar