Annons

Annons

Tore Wretmans Toast Skagen

Jens Linder lagar alltid toast Skagen enligt det här originalreceptet, vilket bland annat innebär att endast använda så mycket majonnäs att räkorna precis håller ihop.

Recept: Jens Linder
Foto: Ulrika Pousette

Tore Wretmans toast Skagen

G L

4 portioner
Tid: 25 minuter + 30 min i kyl

150 g färska räkor, handskalade
3 msk hemgjord majonnäs
1 tsk finriven pepparrot
1 tsk pressad citron
salt
4 skivor formbröd G L
smör till stekning
valfria tillbehör
rödlök, tomattärningar, gurka, sallad, löjrom, dillkvistar, citronklyftor

Annons

Gör så här

1. Grovhacka räkorna och blanda dem med majonnäs, pepparrot och citron. Smaka av med salt. Låt stå kallt i minst en halvtimme.
2. Ta ut rundlar ur brödskivorna med en utstansare eller ett dricksglas. Smörstek rundlarna tills de får fin gyllene färg.
3. Servera toasten med finhackad rödlök och små tomattärningar, gurka och salladsblad eller med löjrom, dillkvist och citronklyfta.

Fler goda rätter att starta med:

Imponera med Catarina Königs bästa tilltugg

Laxtartar med forellrom

Rödlökspannacotta på kavring

 

Läs också

(131)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar