Annons

Annons

Tomatsoppa med ugnsbakad paprika

Genialiskt enkel soppa med så mycket smak på få ingredienser! Det här är ett lite mildare ”morgonvänligt” recept. Vill man lägger man också till vitlöksklyfta och chili efter smak.

Foto: David Back

Foto: David Back

Tomatsoppa med ugnsbakad paprika

G L
Tid: 1 timme 5 minuter

2 paprikor, gärna i olika färg
1 rödlök
1 msk olivolja
2 burkar plommontomater à 400 g
1 grönsaksbuljongtärning av god kvalitet gl
5–6 dl vatten
garnering
färsk timjan

Annons

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa paprika och lök. Skär i bitar och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivoljan. Lägg tomaterna i en annan form.
  2. Ställ båda formarna mitt i ugnen och rosta ungefär 1 timme, tills grönsakerna blivit mjuka och fått lite färg.
  3. Koka upp buljongen och tillsätt grönsakerna med sitt spad. Mixa soppan med en stavmixer tills den är ganska slät.
  4. Servera soppan varm eller kall toppad med lite färsk timjan.

G L = kan glras gluten- och laktosfri

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar