Annons

Annons

Tomatsallad med mozzarella

Caprese är den italienska motsvarigheten och i Italien serveras salladen med buffelmozzarella som blir allra godast.

Recept: Kristina Eriksson Foto: Annika Broman

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Tomatsallad

G L
5 tapasportioner
Tid: 10 minuter

4 tomater
250 g avrunnen mozzarella L
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 rödlök
salt och nymald svartpeppar

Garnering
basilikablad

Gör så här
1. Skär tomater och mozzarella i skivor. Varva tomatskivor och mozzarella på ett uppläggningsfat.
2. Ringla över olja och vinäger. Hacka rödlöken fint och strö den över. Salta, peppra och garnera med basilikablad.

Fler goda tapas:

Gratinerade havskräftor

Annons

Västerbottenpajer

Baconinlindade dadlar

Ugnsbakade paprikor

Smörgratinerade champinjonhattar

Ostgratinerad aubergine

Knäckebröd med mycket frön

Tapenade

 

Läs också

(2)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar