Annons

Annons

Tomatmarmelad

Gör din egen tomatmarmelad – lyxa till ostbrickan eller smörgåsen.

Av: Jan- Erik Hagbohm Foto: Tine Guth- Linse

Av: Jan- Erik Hagbohm
Foto: Tine Guth- Linse

Tomatmarmelad

GL

4 portioner

Tid: 60 minuter

250g tomater
150 g socker
1/2 vaniljstång
rivet skal av 1/2 citron

Gör så här
1. Dela tomaterna på mitten och skär bort fästet. Skär tomaterna i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Dela vaniljstången på längden och lägg i den tillsammans med citronskalet.

Annons

2. Koka ihop till en simmig konsistens på svag värme cirka 30 minuter. Rör om då och då.

Gilla Matmagasinet på Facebook

3. Låt marmeladen svalna och häll upp i väl rengjorda burkar med tättslutande lock.

Fler recept med säsongens goda tomater:
Svalkande tomatsoppa med basilika-crostini
Vacker tomatsallad
Smördegsflarn med färska tomater

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar