Annons

Annons

Toast med olivtapenade och parmaskinka

Undvik de färgade urkärnade svarta oliverna – det är värt att satsa på de riktiga med extra den rätta goda smaken!

Recept: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Toast med olivtapenade och parmaskinka

G L

20 stycken
Tid: 15 minuter

1–2 baguetter G L
1 påse späda salladsblad, 70 g
2 tsk olivolja
10 skivor parmaskinka
40 g pinjenötter, rostade
1 röd paprika i tunna strimlor

Annons

Olivtapenade
125 g svarta  eller gröna oliver
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Kärna ur oliverna om de har kärna. Kör oliver, olivolja och pressad vitlök med mixerstav, i mixer eller matberedare till en massa. Vrid över lite nymald svartpeppar.
2. Skär bröden i 20 skivor och bred på ett tunt lager av tapenaden.
3. Vänd salladsbladen i olivolja och fördela dem på brödskivorna. Dela skinkskivorna på hälften och lägg på en halv skinkskiva på varje bröd. Toppa med rostade pinjenötter och tunna strimlor av paprika.

Andra goda tapas:

Ugnsbakade paprikor

Gilla Matmagasinet på Facebook

Till fördrinken – snittar med gravad lax och ricottaröra

Läckert tilltugg – rökt kött med ärtpuré och rågchips

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar