Annons

Annons

Tillbehör till nudelsoppa

Förbered tillbehören medan buljongen sjuder! Här är ett förslag på tillbehör som passar att servera till. Välj era egna favoriter.

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Recept: Jens Linder. Foto: Stefan Wettainen

Topping och tillbehör till nudelsoppa

G
4 portioner
Tid: 30 minuter

250 g nudlar av valfritt slag, t ex glas-, ägg- eller risnudlar eller 125 g av två olika sorter G
200 g kyckling, lårfilé eller bröstfilé – eventuellt marinerad, se receptet på kycklingmarinaden här
200 g rimmat eller färskt sidfläsk
1 knippe rädisor
4–5 centimeter vit rättika
100 g spenat eller babyspenat
3 dl valfri svamp i skivor
2 finhackade salladslökar
2 msk finhackad vitlök
½ dl finhackad ingefära

Annons

Så här kokar du enkelt egen kycklingbuljong
Gör så här
1. Koka nudlarna enligt instruktioner på paketen. Skölj nudlarna kalla och låt dem ligga lite fuktiga i en skål.
2. Skär kycklingen i strimlor. Plasta och ställ i kylen. Stek dem före serveringen. Skiva fläsket mycket tunt. Lägg upp, plasta och ställ i kylen.
3. Skiva rädisorna tunt. Skala rättikan och strimla tunna stavar. Skölj spenatbladen om det behövs. Skär svampen i skivor.
4. Finhacka salladslök, vitlök och inge­fära.

Laga mer asiatiskt!

Spännande asiatisk fiskrätt med mangold och örter

Gör egna fiskkakor med räkor och en asiatisk sallad

Höns- och nudelsoppa med inspiration från Asien

 

Läs också

(6)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.



Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar