Annons

Annons

Sydamerikanska salladsknyten

Churrasco är en allmän term för grillat kött i de latinamerikanska länderna. Här har vi använt flank­stek, men du kan också använda ryggbiff.

Churrasco i salladsblad med chimichurri

L
10 portioner
Tid: 50 minuter

600 g flankstek eller ryggbiff
salt
nymald svartpeppar
3 msk rapsolja
2 msk smör L
10 skivor surdegsbröd L
10 romansalladsblad
olivolja

Annons

Picklad rödlök
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk salt
2 rödlökar

Chimichurri
1 grön paprika
5 vitlöksklyftor
1 färsk chili
2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk spiskummin
1 knippe färsk persilja
1 knippe färsk koriander
1–2 dl mild olivolja
salt

Gilla Matmagasinet på Facebook

Tillbehör
chilimajonnäs

Gör så här
1. Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt till en lag. Hacka rödlöken och lägg i den i lagen. Låt dra minst 20 minuter.
2. Chimichurri: Kärna ur paprikan och lägg den i en mixer med alla andra ingredienser. Mixa, smaka av och blanda eventuellt ut med mer olja för en rinnigare konsistens.
3. Salta och peppra köttet runtom. Pensla det med olja och grilla på hög värme, några minuter på varje sida.Det tar längre tid för ryggbiff. Eller stek i rapsolja och smör på hög värme Använd stektermometer köttet ska ha en innertemperatur på 55° för medium/rare.
4. Låt köttet vila minst 10 minuter medan du förbereder resten.
5. Dela stora brödskivor på mitten. Pensla dem med olivolja. Grilla skivorna eller rosta skivorna på en plåt med bakplåtspapper i ugnen vid 200°. Grilla eller rosta tills skivorna får lite färg.
6. Lägg upp surdegsbrödskivorna på en bricka och lägg romansalladsbladen ovanpå. Skiva upp köttet tunt och fördela det i salladsbladen på bröden. Ringla över chimichurri och chilimajonnäs. Toppa med picklad rödlök.

Annat gott före maten

Lyxiga laxsnittar med basilika

Mauds klassiska bruschetta med tomater

Fräsch förrätt med sparris på en kvart

 

 

Läs också

(0)


Fler recept här


GL

Recept markerade med G och L är antingen naturligt glutenfria och/eller laktosfria, eller kan enkelt bli det genom att ingredienser märkta med G och L byts ut mot gluten- och laktosfria alternativ.


 


Annons


Köp boken Härlig sommarmat


Annons

Matmagasinet gillar

Laddar